nº50 Can Carreres / Sant Pol de Mar / Calella

EXCURSIONS ›› nº50 Can Carreres / Sant Pol de Mar / Calella

Espectacular vista des de més de 400 metres sobre el nivell del mar, més amunt de Can Carreres, amb l’anella d’aproximació dels avions a l’aeroport de Barcelona coronant la muntanya, comencem el descens amb l’emoció que ens aporta el desnivell i les  magnífiques  panoràmiques des de diferents angles, est i oest,  a la costa del Maresme, amb la vista es pot distingir des de Blanes a la Selva, fins Barcelona en els millors dies. Entre alzines sureres baixem cap a Sant Cebrià des del coll de l’Era d’en Mora, camps de conreu i masies de segles passats evidencien els orígens i com vivien els primers maresmencs.

Arribem a Sant Cebrià on veiem el campanar gòtic de l’església de l’any 1577, passem per la Masia  també gòtica de Can Coris i observem els seus finestrals renaixentistes,  i pel camí al costat del jardins de Can Missé i el Pitch and Put, arribem a Sant Pol, passejada pels carrers estrets amb les seves casones blanques, podem apreciar l’estil modernista de les edificacions recordant la vinguda de la burgesia i classes benestants de la societat catalana (s. XIX), creuem la via del tren i pedalem al costat del mar. Pugem a la Carretera Nacional i protegits per la barana, podrem veure la Roca Grossa, les Torretes i el Far de Calella (1859).

La darrera corba a la carretera ens ofereix la imatge típica en les postals de la platja de Calella, baixem per la riera de Capaspre on al s. XIII es van bastir les primeres casetes de pescadors, ens dirigim cap a la plaça de la vila, on podrem gaudir del conjunt arquitectònic més antic que es conserva, continuem cap a l’església barroca de Santa Maria i Sant Nicolau (s. XVIII) seguim pedalant per els carrers,  creuem la via del tren, fem un tomb sota el plataners del magnífic passeig Manel Puigvert i acabem a la sorra de la platja de Calella.
Magnífica ruta apte per tothom que vulgui fer una passejada i una mica d’exercici, sense esforç però sense parar.

>> El preu d'aquesta ruta és de 35 € per personaGaleria fotogràfica
Distància: 14.200 mts
Desnivell:
Alçada:
Temps aproximat: 1:20 h
Dificultat:
Segueix-nos:

Comparteix aquesta plana:

T. +34 637 877 997 / info@descent.cat
Condicions dels serveis / Avís legal web / © Josep Monreal Ribot 2020
Web by: Estudi Marina Turró / Polnetwork
Photos by: Joan Ribot / Josep Monreal