nº22 Castell de Palafolls / Palafolls / Malgrat de Mar

EXCURSIONS ›› nº22 Castell de Palafolls / Palafolls / Malgrat de Mar

Iniciem la ruta en el turó del Castell a 135 metres d’alçada, suficients per contemplar el municipi, la plana i la costa amb el color blau del mar de fons, a peus del Castell de Palafolls, romànic (s. X), comencem el descens pels camins agrícoles, entre masies, a la plana de regadiu, pedalem en la llibertat i el record d’èpoques passades.

 Ja en els carrers de Palafolls trobem l’església de Sant Genís a l’esquerra i el Casino del poble a la dreta, continuem per l’ajuntament i la cooperativa agrícola, el davant trobem el Palauet, equipament esportiu dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Isozaki, seguim cap al riu Tordera i gaudim de la nova biblioteca dissenyada per Enric Miralles i Benedetta Tagliabue.  Per un carril bicicleta i una zona reservada al gossos, arribem al riu Tordera, els seus aqüífers soterranis alimenten mitja comarca del Alt Maresme i la Selva, li fem companyia fins el pla de Grau, gran reserva agrícola de regadiu a Malgrat, pedalem enmig d’un munt d’hectàrees d’hortalisses.

Per anar cap a la platja de Malgrat passem entre les  fàbriques químiques residents a Malgrat des de fa molts anys,  anem pel passeig al costat del mar fins a l’estació de tren i allà pedalem pels carrers on podem observar els orígens de la gent de Malgrat i les construccions noucentistes i modernistes, la torre de la vídua de can Sala, la cooperativa de l’època medieval, Can Pere Prat, al carrer del Carme on hi trobem l’ajuntament, edificació modernista de l’any 1900 per acabar a la plaça de l’església barroca de Sant Nicolau (s. XVIII).

>> El preu d'aquesta ruta és de 35 € per personaGaleria fotogràfica
Distància: 13.220 mts
Desnivell:
Alçada:
Temps aproximat: 1:15 h
Dificultat:
Segueix-nos:

Comparteix aquesta plana:

T. +34 637 877 997 / info@descent.cat
Condicions dels serveis / Avís legal web / © Josep Monreal Ribot 2020
Web by: Estudi Marina Turró / Polnetwork
Photos by: Joan Ribot / Josep Monreal