Everything you will see

Panoràmiques i paisatges
Des dels cims de les muntanyes de la Serralada Litoral, el Montnegre i el Corredor, podem gaudir de panoràmiques sorprenents del Mediterrani. Al macís de Montserrat, al Montseny i als Pirineus gironins, també podem gaudir de panoràmiques a les planes de les comarques del Vallès i la Selva.

Els camins del Parc del Montnegre i el Corredor ens ofereixen paisatges de diversos ambients que van des del típicament mediterrani a petites àrees de paisatge i vegetació centreeuropea o fins hi tot atlàntica. Al parc hi conflueixen les espècies de flor i fauna centreeuropees amb les pròpies del sud més càlid.
  Descobriràs el llegat històric
Hi trobarem tota mena de vestigis de temps passats que mostren el llegat de diverses cultures que han trepitjat aquest litoral. Els primers pobladors els íbers (laietans), l’influència de Roma, i per acabar, tot el patrimoni cultural Romànic, Gòtic, Barroc, Neoclàssic i Modernista.

La Serralada Litoral va ocupar una posició central en el que van ser els territoris del poble ibèric dels laietans. Els seus poblats es situaven a dalt dels turons i així la seva posició estratègica permetia el control del Litoral i la comunicació visual amb les fortaleses al voltant d'Iluro (Cabrera de Mar). L’Oppidum Ibèric de Burriac fou la capital política, administrativa i econòmica de l’extensa Laietània entre el segle IV i III a.c. 
Entre les muntanyes i  la plana s’allotja un ric i divers patrimoni històric i arquitectònic en forma de jaciments prehistòrics, restes ibèriques, ermites i castells.
  Patrimoni cultural
El Maresme a l’epoca de la industrialització va fer la conversió a centre d’estiueg de la burgesia barcelonina i catalana. Moltes poblacions es van convertir en llocs d’estiueig i en territori d’arquitectura modernista vinculada als primers treballs dels arquitectes més importants en aquells moments, Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch , Antoni Gaudi i altres.
Photo gallery
 
Photo gallery
 
Photo gallery

Els Pobles i la seva gent
Pedalem pel cor dels pobles, pels carrerons, al costat de les esglésies, enmig de la seva història i sentim el batec de la gent... a les botigues , a les places  i als mercats on hi trobem tota mena de productes de la comarca.
Amb aquests productes s'elabora una cuina que recull la saviesa ancestral i conjuga els productes del mar i els de l’horta, i que alhora ofereix varietat i qualitat en els plats més tradicionals.

Per trencar la vida quotidiana els vilatans del Maresme celebren les seves festes al carrer, les Sardanes, els Gegants, els Capgrossos, l’Esbart, les catifes de flors als carrers..., són tradicions immemorials i actes festius que conformen la cultural popular de la gent hospitalària del Maresme.
 
Ports, platges i cales
Els boscos del Maresme miren cap al mar i els camins ens porten a les platges de sorra neta de gra gruixut i daurat a tota la costa,   pedalem vora al mar, els dies d’onatge sentim la salabror de l’aigua a la cara. 
Podem gaudir de l'ambient mariner que es respira al port d’Arenys i observar les embarcacions de vela i esbarjo als ports del Balís, Vilassar i el Masnou.

Durant la passejada podem gaudir del paisatge meravellós que ens ofereixen les cales rocoses entre els penya-segats i el mar a Sant Pol i Calella.
   
Photo gallery
 
Photo gallery
   

Follow us:

Share this:

T. +34 637 877 997 / info@descent.cat
Terms of Service / Web disclaimer / © Josep Monreal Ribot 2020
Web by: Estudi Marina Turró / Polnetwork
Photos by: Joan Ribot / Josep Monreal